Shadow

Hold deg oppdatert om teknologi

Teknologi er i ferd med å revolusjonere både industri, skoler og kontorjobber. Hjemmekontor har vist mange hvor nyttig teknologi er. Selv i et koronastengt samfunn var mange i stand til å gjøre jobben sin hjemme. Dette gjaldt selvsagt først og fremst de som har kontorjobber, for det er litt vanskeligere å kjøre buss hjemmefra, men mange har for alvor forstått hvor store muligheter som ligger i teknologi.

Er teknologi relevant for meg?

Mange spør seg om teknologi virkelig er relevant for dem, spesielt dersom de ikke jobber innen teknologisektoren eller IT. Men alle vil bli påvirket av teknologiske framskritt, enten på jobb, hjemme eller på butikken. Til og med transportsektoren blir stadig mer teknologisk, med billettautomater, elektrifisering og automatisering. Selvkjørende busser og drosjer er et eksempel på dette. Foreløpig er det veldig få av disse i Norge, men om noen år vil det kanskje være helt vanlig å bestille en selvkjørende bil til å hente deg. De fleste bruker dessuten teknologi i hverdagen, til å kommunisere, til underholdning og til å søke informasjon, for eksempel her på nettsiden vår.

3D-printing

3D-printing er et annet eksempel på teknologi som kommer til å påvirke alle. Kanskje du kan printe dine egne reservedeler, pyntegjenstander og til og med sko og klær. Dette vil endre handlevanene våre, gi økt mulighet for personlige tilpasninger og redusere transportbehovet for handelsvarer.

Mister jeg jobben?

Økt automatisering fører til at mange jobber vil forsvinne, men de fleste av disse jobbene er rutinebaserte oppgaver. Menneskelige ansatte vil fortsatt spille en viktig rolle i framtiden, så jobber som overtas av maskiner vil ikke redusere behovet for mennesker. Du vil kanskje bare måtte jobbe på en annen måte.

Som du forstår, er det viktig å holde seg oppdatert om nyskapende teknologi, for den kommer til å påvirke livet ditt på mange ulike måter. Nettsiden vår er en enkel måte å følge med på nyheter innen teknologi og IT. Vi anbefaler også at du besøker teknologimesser når du har sjansen, og deltar på kurs på jobben når ny teknologi lanseres der. Det lønner seg å holde seg oppdatert hele tiden, slik at du er forberedt den dagen ny teknologi flytter inn enten på kontoret ditt eller hjemme hos deg selv. For vi er alle avhengige av teknologi, og den utfører stadig flere oppgaver rundt oss.