Shadow

Hjemmekontor – fordeler og ulemper

Koronapandemien har for alvor satt fart på bruken av hjemmekontor. Under nedstengninger verden over har folk jobbet hjemmefra, og eksperter spår at hjemmekontor også vil bli mer vanlig etter pandemien. Det vil gjøre det mulig for folk å pendle mindre og dermed spare tid og penger. Mindre pendling er også godt nytt for miljøet, ettersom det vil føre til mindre bilbruk. Ny teknologi gjør at veldig mange faktisk kan jobbe hjemmefra. Du kan ha møter hjemmefra, som gir fleksibilitet og sparer deg for mange reiser. Dette er også miljøvennlig i en tid der vi må fly mindre.

Hjemmekontoret passer også fint når det er dårlig vær, eller når du er litt småsyk og ikke vil smitte andre. Gjennom å jobbe hjemmefra får du i hvert fall gjort litt jobb, selv om du snufser litt.

Ulemper med hjemmekontor

Selvsagt er det også noen ulemper med hjemmekontor. For eksempel kan det bli vanskeligere å skille jobb og fritid når du jobber hjemmefra. Det kan bli lettere å sitte litt lengre med jobben, og få mindre tid sammen med familien. Men hjemmekontoret kan også by på et par sikkerhetsutfordringer.

Bredbånd og mobilnett er en selvfølge for å jobbe hjemmefra, og dette er heldigvis godt utviklet de fleste steder i Norge. 5G-nettet vil gjøre det enda enklere. Men når alle sitter på hvert sitt sted, og kobler seg sammen over nettet, blir både enkeltpersoner og foretak mer utsatt for sikkerhetsbrudd. IT-sikkerhet er veldig viktig, for datasvindel kan koste dyrt og føre til at sensitive data havner på avveie. Og selv om datamaskinene på kontoret er godt beskyttet, er det ikke sikkert maskinene på hjemmekontoret, eller skytjenestene som brukes for å dele filer, er like trygge. Det er viktig med strenge passordkrav og pålogging, og det kan lønne seg å gå gjennom firmaets sikkerhetsrutiner et par ekstra ganger når de ansatte jobber hjemmefra.